Des de D-recerca volem denunciar aquesta retallada tant per la manera com s’ha dut a terme (aplicant en molts casos una política de fets consumats#) com per les dificultats econòmiques que la mateixa desencadenarà en els afectats. L’enèssima retallada (en aquest cas, d’una paga “extra” que en molts casos no està considerada en els nostres contractes) i en especial la manera com aquesta s’ha aplicat reflexa una total manca de respecte cap a la nostra feina i les condicions en la que aquesta es desenvolupa.

Adicionalment, denunciem el greuge comparatiu respecte la resta de treballadors, doncs en el nostre cas no se’ns contribuirà a cap fons de pensions futur per la naturalesa temporal de la nostra feina. Finalment notem que aplicant el reial decret, els nostres ingressos queden per sota el llindar d’1.5 vegades el salari mínim interprofessional, situació preocupant si l’objectiu de recerca de l’estat és l’excel·lència internacional.

Per acabar volem recordar també que aquesta mesura coincideix en el temps amb el període de matriculació al programa de doctorat del qual molts de nosaltres hem de pagar els abusius preus que se’ns imposen (que fa 2 anys van augmentar un 280% i aquest curs ja pugen a 389.76 euros, als quals s’ha d’afeigr les taxes de cada universitat tot superant els 500 euros). Aquestes suposen en les condicions actuals un valor proper a un salari mensual complert (un cop aplicada la present retallada), que suposa una pressió addicional sobre les ja malmeses espatlles del nostre col·lectiu, un col·lectiu que fa funcionar la recerca del país i que és, o hauria de ser, la seva garantia de futur i excel·lència.